DELA

Varför släppte Åf fram Johansson?

Birgitta Johansson har genom åren gjort sig känd som en ovanligt speciell människa. När hon nu tagit plats i Mariehamns stadsstyrelse, färgar det av sig. Det ger ett löjets skimmer över Mariehamn.

Ålands Framtid representeras av en kvinna som hävdar att Bill Gates försöker förgifta oss stadsbor. Hur ska vi väljare tolka det?

Den enda som kan rädda oss är Axel Jonsson? Men som vanligt hukar han och tar inte ställning. Vem ska rädda oss då? Ålands Framtid blir Ålands Backsteg. Det är synd. Varför släppte styrelsen för partiet fram Birgitta?

Vad tänkte de? Vill de framstå som ett Kalle Anka Parti – ett anti-parti som inte har någon bestämd åsikt om någonting viktigt, när de har möjlighet att delta i styrelsen av staden.

Ålands Backsteg borde inte få sitta i stadsstyrelsen, om de har så ont om folk.

MATS GRANESÄTER

DEBATTÖR

SVAR:

Ålands Framtid tar kraftigt avstånd från Birgittas uttalanden som på inga sätt ska ses som uttryck för partiets politik. Vi har bett henne att antingen utöva sitt uppdrag i stadsstyrelsen genom att fokusera på att driva och belysa partiets prioriterade frågor som är relevanta för staden och Åland eller att överväga sitt fortsatta personliga engagemang i partiet.

AXEL JONSSON
ORDFÖRANDE FÖR ÅLANDS FRAMTID