DELA

Varför reseförsäkring på Alandia bolagen?

I början av 2010 besökte jag ÅHS för besvär med värk i ena benet. Jag fick fysioterapi och övningar att göra hemma, jag var även till osteopaten några gånger och i början av sommaren 2010 hade jag inga besvär med benet och kunde gå och röra mig fritt.
När september 2010 kom så var jag och beställde en semesterresa till 27 februari 2011.
Vid nyåret 2010-2011 fick jag åter besvär med värk i benet, fick uppmaning att ta 6 stycken Burana 400 mg 2 Panadol per dygn.
Burana skulle minska risken för inflammation i benet, vilket i sin tur ledde till att jag fick stora magproblem.

Den 24 februari 2011, tre dar innan avresan hade jag så stora problem med benet och magen att jag bestämde mig för att besöka ÅHS, där läkaren skriver ut Diklofenak Mylan 50 mg 1 Tablett 3 gånger dagligen mot värk i benet och Omeprazol Rathiopharm 20 mg 1 tablett dagligen för magen. Jag får även ett intyg att jag inte klarar av en flygresa.
Även min reskamrat som lider av fibromyalgi, får en smittsam mykoplasma bakterieinfektion den 11 februari 2011 som sedan går till akut bronkit med Doximed antibiotika-kur.

Vi lämnar in våra intyg som vi fått av läkarna på ÅHS till Alandia bolagen, men får avslag på vår begäran, med förklaringen att jag enligt sjukhusjournalen har haft problem med benet förr, och att min reskamrat har lidit av fibromyalgi tidigare. Men det var min söndermedicinerade mage mitt värkande ben och min reskamrats akuta bronkit, bakterieinfektion som gjorde att vi inte klarade av flygresan.

När jag ringde till Alandia bolagen och frågade om vi skulle få en del av resan betald lovade de att ringa när deras läkare hade sett på vårt ärende, vilket de inte gjorde.
När jag sedan begärde om att få prata med deras försäkringsläkare, fick jag till svar av dem att hon har så mycket att göra när hon kommer hit.
Undrar bara om läkaren som bedömer reseförsäkringsersättningar, vet ett halvt år på förhand när hon blir sjuk? Eller vill, vågar och har mage att sätta sig på ett plan med andra medpassagerare när man hostar och spottar slem hela tiden med tanke på smittorisk och hänsyn till andra människor?
”Kristina”