DELA

Varför dog Brittany?

Det meddelas i Expressen och TMZ.com att skådespelarna Brittany Murphy (32) och hennes make Simon Monjack (39) boende i Los Angeles, kan ha dött av mögelförgiftning i huset som dom bodde i.
Båda dog av lunginflammation och blodbrist ett halvår emellan. Nu skall deras död utredas på nytt eftersom man hittat mögel i deras hus.

I Finland har vartannat hus fuktskador enligt en utredning. Med den dåliga kunskap och ointresse som det finns i Finland om husmögel så kan det ha dött många människor utav mögel utan att man vet dödsorsaken.

Husmögel det vill säga mögelsporer och sporernas avföring som kommer ut i rumsluften i form av damm och som andas in i lungorna av de boende är mycket farligt för människan men det är svårt att få politiker, myndigheter och byggare att förstå detta.
Vi måste börja använda huskonstruktioner som kan ta hand om fukten innan den bildar mögelsporer. Hela byggprocessen måste därför reformeras i grunden. Byggbranschen är mycket konservativ enligt min mening och har inte förändrats sen 1800-talet.

Ovanstående händelse bör väl vara en allvarlig väckarklocka för alla. Vi får se om vi får reda på vad som hände eller om den mäktiga byggbranschen i USA mörkar resultatet.
Bruno Fransholm
Byggmästare Mariehamn
(brunofransholm blogspot.com)