DELA

Landskapet bör tänka i nya banor

Kön till bilbesiktningen är lång med flera månaders väntetid och detta problem avser nu landskapsregeringen lösa genom nyanställningar. För några veckor sedan lämnade jag i lagtinget in en åtgärdsmotion som går ut på att avreglera fordonsbesiktningen och göra det möjligt för ålänningen att sköta besiktningen via en auktoriserad bilverkstad. Ett tryggt system som redan anammats i stora delar av västvärlden, men där Åland ännu lever kvar på 1900-talet.

Avreglering skulle minska den offentliga insatsen samtidigt som servicen, tillgängligheten och valfriheten för alla åländska fordonsägarna förbättras. Landskapsregeringen bör därför tänka i nya banor och möjliggöra besiktning via en bilverkstad. Det skulle förenkla vardagen för många ålänningar. Att förenkla och möjliggöra bör alltid vara en politisk målsättning.

JOHN HOLMBERG
LAGTINGSLEDAMOT (LIB)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp