DELA

Valet gör skillnaden

Jack Sjölund har igen svårt med det grundläggande i att se skillnad på vad man väljer och vad man föds med.
Han skriver ”att bli kallad rasist är väl lika kränkande som att kalla en invandrare för svartskalle?” och ser igen inte problemet med att a) man väljer sina åsikter, det vill säga vill man vara rasist eller inte och b) alla invandrare har inte svart år. Min bror är blond och blåögd och invandrare i Sverige. Och även vad gäller de som har svart år och (hemska tanke) mörkare hy än vi nordbor så är det ju ingenting de har valt.
Det är igen valet som är skillnaden. Jag skulle aldrig skälla på Sjölund för att han är ålänning eller för att han är gråhårig. Däremot kallar jag honom rasistisk när hans åsikter så tydligt uttrycker den saken.
Att han sedan drar upp mina påstådda drömmar om kommunistiska stater är inget förvånande. De är lika fel som hans andra åsikter. Jag har heller aldrig försvarat våldtäkter i taxibilar eller skjutandet i Malmö, som de facto gjordes av en man med rasistiska tankar liknande Sjölunds.
Det skulle vara skoj att veta var Sjölund hämtar uppgifter om 1.227 euro i månaden och fri sjukvård och annat, för när jag talade med Finska Arbets- och Näringsministeriet och Statistikcentralen så fanns det ingen sådan sammanställning. Tvärtom eftersom de stöden är behovsprövade så går det inte att få fram dem utan att göra inskränkningar i personskyddet. Men som vanligt ställer ju brist på fakta inte sig i vägen när man skall predika hat mot andra. Detta helt i linje med förintelseförnekare och annat pack.

Min nästa fråga går till Obunden Samlings partistyrelse, eftersom Jack Sjölund ställde upp för dem i senaste valet. Är Sjölunds åsikter även partiets syn på hur inflyttningspolitik skall skötas? Eller hur skall man tolka er tystnad?
Kanske det vore på sin plats med en intern diskussion om debattklimatet från partiets medlemmar. Jag vet att det är högt i tak hos er, men har ni ingen styrning alls, eller är det så att de flesta av er delar Jack Sjölunds åsikter om inflyttare som svartskallar, fifflare, mördare och våldtäktsmän?
Men jag har sagt mitt, eftersom jag har sett Sjölunds ”debatter” förr så låter jag detta bli mitt sista inlägg för denna gång. Men jag hoppas att andra tar upp handsken och bemöter rasistiska uttalanden varhelst ni stöter på dem.
Igge Holmberg – antirasist