DELA

Trollar du, Svensson?

I en insändare påstår Obunden samlings politiska sekreterare Jannik Svensson en hel del saker om mig. Jag vill helst inte ge Svensson mer uppmärksamhet, men vill ändå reda ut detta helt kort.

Rörande Svenssons anmälan av radioprogrammet Trosbekännelser hade jag självklart tillgång till allt material inför mötet, inklusive själva anmälan och svaren från Ålands Radio. Så jo, jag hade god insyn. Det har ju inte undgått någon att Svensson numera jobbar för det kontroversiella mediabolaget Bulletin, vars åsikter oftast ligger väldigt långt högerut. I den sfären hånas ofta vänstern för att vara lättkränkta och känsliga, vilket har gjort att den här anmälan med efterspel närmast känns som om Svensson ”trollar”. Alltså att skriva något i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner (enligt Wikipedia). Denna tanke förstärks naturligtvis av att anmälaren inte har mycket över för public service och har vid ett flertal tillfällen sagt att han helst vill skrota Ålands radio.

Så därför tänker jag inte utveckla mer hur jag tänker i det här ärendet. Jag har sagt det jag vill säga, och dom flesta vet nog vid det här laget var jag står politiskt och hur min värdegrund ser ut. I övrigt hänvisar jag Svensson och andra intresserade att läsa Ålands radios svar på anmälan, samt programledarnas insändare häromdagen. Och lyssna på själva programmet naturligtvis. Detta är det sista jag kommer att skriva om detta. Ha en skön sommar!

TONY WIKSTRÖM (S)