DELA

Till "valfläsk"

I en tid när kvinnor attackeras på nätet för att de vågar ta plats i samhället så behövs feminismen. Det är ändå kvinnornas historier som ska fram. Min uppgift som man är att lyssna och stöda de som stiger fram. Därför är jag med i Socialdemokraterna, vi är ett parti med en jämställd agenda. Och vi lever den, inte bara i ord utan i handling. Vi ger alla en röst.

Dagens samhälle och föräldrar säger indirekt åt sina barn att flickor ska behaga, vara ”snälla flickor” och inte ta plats. Varje leksaksaffär som upprätthåller stereotyper säger det. Alla som säger åt pojkar att inte ”lipa som en kärring” eller ”vara en riktig karl” upprätthåller samma stereotyper. Det krävs upplysning för att ändra på detta.

Men målet är inte valet, målet är ett samhälle där alla är jämlika, jämställda och ingen är rädd för att bli bespottad för att hen vågar tala om de patriarkala strukturerna som håller halva befolkningen som sämre människor.

Amy Poehler sade ”En modern kvinna som inte tror på feminismen är som en person som inte tror på bilar men själv kör en till jobbet varje dag”.

Bilden här bredvid är på min överarm. Om jag som den anonyma ”valfläsk” antyder använder feminismen enbart för ”att fiska röster inför valet” så var det nog ett misstag att tatuera in symbolen permanent.

Men som vanligt är de som attackerar mig anonymt inte alltför noga med vad verkligheten är.

Igge Holmberg.