DELA

Tankar om Paf och Ingves

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket säger ett gammalt ordspråk. Det är gammal klokskap det!

På grund av somatiska plågor har jag inte orkat och hunnit läsa dagspressen (stor hög Nyan på vardagsrumsbordet). Till saken hör dessutom att jag allt sedan 1966, som nyinflyttad österifrån, blev politiskt intresserad, då jag genast fick känna av att jag som kvinna (!) och med min västnyländska dialekt (!) nog fick synas med helst inte höras. Ännu för exakt fyra veckor sedan fräser en gammal (?) trött (?) natta åt mig: ”och jag är svensk!” Vad tror hon att jag är då?

Men nu till tankar om Paf:

* Ledamöter i Paf:s styrelse: Var vänliga och lämna era stolar ”vakanta”.

* Lantrådet Katrin Sjögren: Var klok och inse att vi alla ålänningar lever i Finlands rikaste region, enligt vissa källor till och med hela EU:s mest välmående område. Otaliga ålänningar har redan kistorna fulla!

* Finansminister Mats! Tag tacksamt emot alla de medel som Anders Ingves så förtjänstfullt arbetat ihop och var nöjd med det!

Jag struntar blankt i vad en svensk ”expert” tycker!

Snälla landskapsregering:

* Återanställ Anders Ingves. Och Anders: torka dina tårar. Du har gjort ett bra jobb!

* Snabba på processen med kommunreformen. Med en enda åländsk ”storkommun” (28.000 invånare = en mindre ”köping) skulle våra resurser fördelas jämnare för att alla ålänningar har inte råd att bygga tennisbana insprängt i berget. Kökar kommer alltid att heta Kökar i alla fall och Eckerö kommer alltid heta Eckerö. För Brage, din hemö är ju en ö som hör till landskapet Åland!

Tack till slut till Anders på Udden för papperstidningen! Äger en hatad dator som inte kommer ur garderoben. Därav den handskrivna texten. Hör inte själv till de besuttna på min nya hemort Eckerö, men får lov att klara mig på 1007 euro/månad i pension, men kan koka soppa på en spik så jag är glad och nejd. Men i Mariehamn fick jag ut hela 125 euro mer/månad, för Eckerö har Ålands högsta skatteöre!

Tack för ordet!

Ulla-Stina (Simolin) Genberg, 72 år i dag