DELA

TACK VARE ER blev det PARTY med Sören & Anders

Omkring 300 femteklassare, ett par nävar sjätteklassare, en hel hög elever och eftisbarn i åk 1-2, några sjuklingar på Barnavdelningen samt barnen på specialfritidshemmet Galaxen – så många barn hann de älskade barn- och ungdomsboksförfattarna Sören Olsson och Anders Jacobsson (författarna bakom succéböckerna om bland annat Sune och Bert) träffa under sin dag på Åland!

När Barnens Litteraturdagar uteblev detta år började en liten arbetsgrupp arbeta för att åtminstone ordna den traditionella litteraturfesten för alla femteklassare på Åland (tidigare bekant som Vimmelfesten). Festen hölls måndagen den 26 mars med nämnda Sören & Anders som bejublade gäster. En alldeles fantastisk tillställning som svämmade över av knasiga berättelser och kiknande skrattsalvor från såväl stora som små deltagare.

Vi är så glada för att de elever, som gått hela skoltiden och längtat efter att det skulle bli deras tur att få träffa författare och vimla med dem på biblioteket under festliga former, slapp bli besvikna trots att Barnens Litteraturdagar inte ordnades. Vi vill därför från djupet av våra hjärtan rikta ett varmt och innerligt TACK till alla ni som bidragit till att göra detta projekt genomförbart:
Air Åland, Viking Line, Park Alandia Hotell, City Livs, LIONS på Åland, Andelsbanken, NIPÅ, Ålandsbagaren, UDDA Kultur och Kommunikation, Mariehamns Bokhandel, Lisco Bok & Papper, Ålandstidningen, Mariehamns Tryckeri, Mariehamns Litteraturdagar, Ålands Litteraturförening, Jomala Taxi och sist men inte minst också till media för det fina bevakandet av denna, för barnen, mycket stora händelse.
Vårglada hälsningar,
Arbetsgruppen för Party med Sören & Anders (eller ”Alternativ vimmelfest 2012”),
Elspeth Randelin och Lina Antman