DELA

Tack gubbar, för isbanan

Fy fabian vad glad jag blir, så skulle åtminstone Pippi ha sagt när hon sett att de Tekniska gubbarna i Mariehamn hjälpt barnen med att fixa en liten isbana på Lindans park.
Härligt att staden kan sponsra med lite aktiviteter för barn såsom pulkbackar, isbanor, skateboardparker och så vidare. Varför tycker jag det?
Ensamstående föräldrar? Arbetslösa föräldrar? Dålig ekonomisk situation? Det här är saker som kan hända oss alla. Faktiskt.

Det finns idag otroligt många barnfamiljer det skralt i kassan. Aktiviteter som till exempel fotbollen som annars har varit en billig sportaktivitet börjar även de tuffa till sig med sjudundrandes avgifter trots föräldrar engagemang som Korvkalle & Kaffemaja samt en hejdundrande kalenderförsäljning.
Avgifter i all ära, men gärna så att föräldrar har råd att låta sina barn vara med och utöva sina intressen och njuta av kamratskap.

Ta lite lärdom av brandgubbarna gott folk, de släcker bränder, lär barnen rädda liv med sina enorma hjärtan och ett smarrig hemvetemacka till efterrätt.
Vad skall vi lära oss av det här då?
Satsa lite av guldpengarna på barnen, så att alla barn oavsett föräldrarnas ekonomiska situation kan ha roligt och det viktigaste av allt : BARA VARA BARN!

Våga satsa på barnens fritidsaktiviteter så att eventuella ”stökiga barn” kan fångas upp i ett tidigt skede, det kostar ju samhället mindre att jobba förebyggande!
Den som ger den får!
Trollmamman Lowa