DELA

Tack Anders Karlsson!

Påskdagen vandrade vi med start från Vikingavallen den så kallade femman. Vi överraskades att snön hade blivit en bristvara trots att skidbanan hade haft issnö underst. Men det fanns ännu litet snö. I fjol hade vi en finfin skidsäsong och så efter den – en så här bra skidsäsong får vi inte på länge. Och så fick vi en ännu längre och ifråga om snötillgång en ännu bättre skidsäsong!.

Men det viktigaste i den här artikeln är ändå att undertecknad på alla skidvänners vänner vill rikta ett stort och uppriktigt tack till Anders Karlsson, spårmästaren som ungefär till 70 % körde upp Jomalaspåren. Och det gjorde han från vecka till vecka – varje dag. Och jag intygar gärna – Anders var tidigt i farten. Vi var ofta rätt tidiga i Jomalaspåren, men för de mesta var de då redan uppkörda eller så stötte vi på Anders som höll på att avsluta ”spårjobbet”. Emellanåt klev han ned från sin maskin och använde spaden för att få spåren så bra som möjligt. Och alltid var Anders på humör och då vi tackade honom så svarade han ofta – spårjobbet är ”ingenting”.

Men för oss som skidade var ditt jobb ”mycket”. Tack Anders än en gång!
Stefan Mattsson hann också trots sitt ordinarie jobb hjälpa till med att köra spår och skall också ha ett tack.
Närmare 90 gånger nötte jag Anders spår och min bättre hälft nästan lika många gånger.
Längdåkning på skidor i Jomala i Svensk- Finlands mest omväxlande spår och med Anders Karlsson som spårmästare är toppen för oss skidvänner. Och i år blev det blev många skidkilometrar.
”Åland är ett skidparadis”!
Rainer Johansson