DELA

Strejkrätt och Löfström

Kan inte Herr Löfström grundlagen samt respekt för olika yrkesgrupper bör han överväga att avsluta sin kampanj och göra något annat.

Han skriver i torsdagens Nyan att strejkrätt inte får missbrukas samt att riksdagen borde se över strejkrätten. Det är ju översitteri av värsta slag och högst respektlöst mot i detta fall besättningarna på isbrytarna. Dessa besättningar vädjade under lång tid om förhandlingar som inte arbetsgivaren tillmötesgick. Det var långt före påsk och dessa besättningar hade då inga planer på att strejka. Detta beslut kom senare då arbetsgivaren vägrade förhandla.

Gå till Pudeln kärna och skuldbelägg inte besättningarna. Det är enkelt men respektlöst att raljera med att man satte stora pengar på spel samt Finlands export .Det låter säkert bra i många röstares öron men är ren och skär lögn och borde inte ge en enda röst.

Sen i slutet av insändaren förminskar Löfström isbrytarbesättningarnas värde genom att säga att det var en begränsad konflikt.Tumma aldrig på strejkrätten trots att Du representerar kapitalist parti. Det är trots allt dom som jobbar och betalar skatt som håller landet rullande och flytande. Dom som jobbar och har jobbat och kommer att jobba vill inte höra och läsa strunt om en så viktig sak som strejkrätt. Vi vill ha en riksdagsman med pondus och båda fötterna på jorden. Rösta på den kandidaten skärgårdsbor och det är vi ju allihopa.

Kurre i Åva