DELA

Större problem än avgaser

I en ruta i förra fredagens Nyan ondgör sej Nils Torvalds över lastbilars avgaser. Se först vad cabbotagebilarna spyr ur sej och hur dom är utrustade. Släta sommardäck och tvåaxliga dragbilar som gubbar som hittat körkotet i rispaket är en större fara än våra bilars avgaser.

Cabbotagegubbarna vistas i månader i lastbilshytten. Veckovila får inte göras i lastbilshytten, vem kollar promillen när dom kör iväg?

Dom är helt ointressanta för polisen för dom har så låg inkomst så det blir inga böter av värde. Dessutom kör många med magnet på växellådan så färdskrivaren ger inga eller fel utslag. Färdskrivaren borde vara mer intressant för denne herr Torvalds, EU representant som han är, åkeriföretagen köper nya fordon när dom behöver dom.

Inte är avgaserna avgörande. Avgaser av lastbilar är en droppe i havet vid jämförelse med miljoner bensindrivna personbilar och moppebilar borde förbjudas direkt.

Färdskrivare är ett hot mot export och import men det bekymrar inte Torvalds alls. Ingen politiker vill ta i färdskrivarna för det ger inga politiska poäng. Om Torvalds i presidentvalet tagit upp digitala färdskrivaren och lovat ta problemet till Bryssel hade han fått tusentals mera röster, men det förstod han dock inte.

Jag kommer att fortsätta kampen mot dessa av idioter påhittade apparater till den dag dom bli användbara på ett tillfredsställande sätt. EU måste hålla de löften man gav då dessa introducerades.

EU har gjort vårt land så mycket illa så de flesta hatar EU i sitt hjärtas djup – så även jag.

KURRE I JURMO