DELA

Sorgligt, sorgligt!

Tänk att en arvstvist mellan syskon kan leda till att folk från halva Åland blir inblandade i densamma flera tiotal år efter den började!
De stridande blandade in folk först i grannskapet och senare ifrån hela byn med än den ena än den andra orsaken till det.
Hot och kränkande uttalanden har varit vanligt förekommande i synnerhet från en av de inblandade som uppträder väldigt obalanserat .

Det senaste med att man inte får rida på ”deras vägar” är nog troligen en hämnd för att ”någon med hästar” anmälde att djurhållningen hos de inblandade inte var bra. Anmälan kom nog knappast från någon bybo för då skulle man nog ha anmält för länge sedan, nej det var nog någon ”utifrån” som såg det.
Det sorgligaste är att några i följande generation i tvisten nu har slutat strida med varandra och nu strider mot hela byn och halva Åland. Det börjar bli så många inblandade att man blir orolig för följderna. Det är nog dags för eftertanke hos de inblandade och man borde nog fundera noggrant över vad skrik och skäll kan leda till.
”Sorgsen”