DELA

Snömos, Viking Line

Allt som Viking Line svarar på min insändare fick jag också till livs i Stockholm på centralbokningen av en ytterst besvärad men vänlig dam. Det är så här, förklarade hon. Du måste betala mera eftersom du är skriven i Finland. Dubbelt mera.
Jag kan förstå om Viking Line vill favorisera dem som bor på Åland. Men varför får en som bor på Åland men är skriven i Finland samma förmåner som en fast bosatt ålänning? Hittar Viking Line inga marknadsaspekter som försvar för ett dubbelt högre pris för en ålandsboende skriven i Finland?

Jag saknar fortfarande ett rakt svar på min fråga. Varför skall jag som bor i Stockholm i vinter betala dubbelt mera än andra som bor i Stockholm? Gäller inte mantalsskrivningsorten för resenärer från Åland skall den väl inte gälla resenärer från Stockholm heller.
Jag är lika ”marknadsanpassad” som vilken annan Stockholmare som helst. Men jag betalar dubbelt upp. Jag saknar fortfarande ett rakt svar på varför det är så här.
Och så får jag tacka för omsorgen om min sambo. Hon åker dubbelt billigare. Och åker vi tillsammans gör också jag det. Åker vi båda kostar det dryg 800 skr, åker jag ensam kostar det 1 600 skr. Förklara, Viking Line, varför jag måste betala dubbelt mera bara för att jag åker ensam. Jag fattar inte logiken.

Och, snälla, sila snacket från snömos. Tycker ni som jag att det här är fel kan ni väl tillstå det. Jag kan inte begripa annat än att ni själva också tycker att detta är ert eget ”moment 22” och galet.
Ulf Överfors
marknadsanpassad pensionär