DELA

Skärpning, Viking Line!

Åkte i helgen med m/s Rosella och hamnade då, tillsammans med de flesta andra gästerna i caféet, mitt i en korseld mellan en mycket högljudd anställd och en mer lågmäld passagerare.
Passageraren hade medhavd mat, eftersom han behövde specialkost, vilket ogillades skarpt av cafeteriabiträdet.
Istället för att vänligt förklara för mannen att han inte skall äta medhavd mat inne i cafeterian, ställde sig cafeteriabiträdet och skrek och hotade mannen upprepade gånger, mitt framför ögonen på alla barn i lekrummet. Min dotter blev rädd och ville lämna båten mitt ute på Ålands hav.

Mannen i fråga uppträdde inte på något sätt våldsamt eller hotfullt på ett sätt som skulle kräva ingripande av vakter eller anna personal, men han talade mycket dålig svenska och blev naturligtvis upprörd över att bli påhoppad av en otrevlig, högljudd anställd.
Har full förståelse för att man önskar betalande kunder. Men att hota, kasta någons mat, samt att inför en massa människor förnedra passagerare känns verkligen som ett STORT övertramp.
Hänvisa istället personen ut på däck, men att tvinga folk till att äta maten ombord känns helt galet.
Tror inte jag är den enda som tappade lusten att över huvudtaget handla något ombord. Ett rederi som behandlar sina resenärer på detta sätt vill åtminstone inte jag stödja.
Alisa Karlsson