DELA

Ska cyklister betala cykelskatt?

Angående Salminens uttalande i inslaget ”Rakt på om Stadsbussen” på Åland24. Han säger att man ska införa avgift på bussen. För att om man utnyttjar en tjänst så ska man betala för sig.
Visst låter det logiskt. Men hur är det då t.ex. med biblioteket? Ska man börja ta betalt för att man lånar böcker? Kanske det borde införas årskort till biblioteket på 200 euro och månadskort på 20 euro, så som Salminen tänkte med bussen. Har man kortet så får man komma in på biblioteket för att läsa och låna böcker/skivor/filmer. För de som bara kommer in då och då för att läsa tidningar eller kolla upp någon bok så kan man ta inträdesavgift av.
För 2 euro skulle man få fri tillgång till biblioteket för en hel dag. Hur låter det Salminen?

Sen har vi t.ex. Lilla Holmen som är en park med badstrand som sköts av Mariehamns stad. Varför får man gå dit helt gratis för att titta på fåglarna och simma vid stranden? Ska det inte kosta? Är inte Lilla Holmen något som drivs med skattepengar?
Varför ska de som inte går till Lilla Holmen för att simma eller titta på djur betala samma som de som är där kanske varje dag under sommaren? En inträdesavgift på säg 5 euro kanske vore på sin plats, eller ska det vara årskort här också?

Var är det gränsen går här?
Ska t.ex. cyklister betala cykelskatt för att de utnyttjar stadens cykelvägar?
Matias Lindblom