DELA

Se helheten i staden

Ordförande Petri Carlssons insändare är belysande så tillvida att han inte ser problemen.
Ja, vi kan ha en lite högre servicenivå än närliggande regioner. Vi har högre servicenivå än Somalien och Afganistan också. Men det är en nivå som staden tidigare varit stolt över, inte talat om som något man tyckt skall avvecklas eller dras ner på.
I mitt inlägg utgick jag från den första budgeten vi fick när jag skrev, därför stod det 14 000 euro i överskott istället för 54 000. Men i en budget på 50 miljoner är det fortfarande småpotatis. Inte alls vad vi behöver ha för investeringar och avkortningar. Men det är typiskt moderat debatteknik att fokusera på ett litet misstag istället för helhetsbilden.

Resten av insändaren är politiskt snömos, avsett att låta bättre än det är. Floskler på ren svenska.
Att prata om perioden 2013-2015 när det bara är planer som kan ändras år för år är oväsentligt i sammanhanget, att inte lyssna på de som arbetar för staden på golvet är typiskt för ordföranden, det är bara de i toppen som räknas.
Och vad gäller de fastighetsskatten så är vi inte emot den, vad vi var emot var skatteväxlingen som resten av stadsstyrelsen också konstaterade att skulle slå fel. Vi var bara först ute med det.
För det är ju så att avgifter slår mot de som har mindre och skatter slår mer jämlikt. Se gärna Barbro Sundbacks insändare i gårdagens tidning.

Nej, Petri, det går att slå dunster i ögonen på folk ett tag, men nu är det dags för en förändring.
Ikväll, kl 19.00 är det budgetdebatt i Stadshuset, kom dit medborgare och se hur dina politiker argumenterar för din stad och hur de använder din röst.
Våra väljare, som gjorde oss till det största partiet i staden skall förhoppningsvis inte bli besvikna.
Mvh
Igge Holmberg
Gruppledare för Socialdemokraternas fullmäktigegrupp.