DELA

Sätt stopp för människohandeln

Jag har en begäran till Finlands folk, om förbön för dessa människor som oskyldigt tvingas hit av grymma människohandlare. Det är mycket hemskare än dåtidens slavhandel.

Det är grymt att människor kan vara så hjärtlösa att de gör vilka hemskheter som helst för pengar, att oskyldiga människor blir behandlade så grymt för att människor vill leva i överflöd och göra vad de vill.

Här finns det pengar och kvinnor kan bli utnyttjade, ja lurade med lyxliv, till sexslavar till den milda grad att de blir berövade sin själ. Det gör så ont i mig och jag måste få uttrycka min hjärtesorg.

Finlands folk skulle må bättre av att sätta in all kraft som finns för att stoppa dessa hemska synder mot oskyldiga människor. Vi behöver inte dessa pengar som kommer till landet av hjärtlösa människor. Det är sånt som drar förbannelse över vårt land.

Själv äger jag inte mycket att bidra med. Därför vill jag uppmana alla som har hjärta för denna fråga att hjälpa till. Jag är fullt övertygad om att det finns människor som är villiga att göra en insats i detta arbete.

Om andra som har det ekonomiskt bättre ställt och vill vara med och bidra, att göra vad de kan för att förhindra dessa övergrepp mot oskyldiga, gör det. Helst av allt borde detta otyg försvinna från vårt land.

Vi skulle alla bli välsignade av det.

SVEA ENGLUND