DELA

Rör inte radion

Danne S eller någon annan i Obunden Samling, kan ni förklara för mig varför tv-licensen skulle bytas mot en bestämd procentandel av landskapets budget?
Detta ser jag inte som nåt bra. Tittar du på lågkonjunkturen på Åland så har den ju nästan bara drabbat landskapet på grund av klumpsumman minskade mycket.
Privata bolag har nästan inte märkt av någon lågkonjunktur alls utom några få bolag som lever på export.

Som det är nu så belastar inte TV-licensmedlen landskapets budget alls, varför dra in Ålands Radio och Tv Ab i en cirkus som blir konjunkturberoende.
Detta medför att radion aldrig vet vad de kommer att få för inkomster och får svårare att planera året.
Jag håller med om att TV-licens inte är nån bra lösning men er lösning är sämre.

Mediaavgift per hushåll är bättre, då media utvecklas fort och idag så kan du ta del av public service via radio, TV, mobiltelefon, dator, läsplatta, spelkonsoler och många många andra sätt. Alla hushåll tar emot public service på nåt sätt.
Med en avgift om är indexbundet nån procent så vore det bästa. Då skulle Ålands Radio och TV Ab få en budget som inte politikerna kan gå och tumma på eller dumma hot som att Ålands Radio borde vara snällare mot politikerna för att få mer pengar är ett minne blott.
Tv-avgiften blir från årsskiftet 245€ i fastlandet. Jämför man det med en prenumeration på Ålandstidningen som kostar 229€/år så är det en rimlig avgift. Radion sänder 7 dagar/veckan och tidningen kommer ut 6 dagar/veckan.
Henrik Hagström