DELA

Rikspolitikernas moral omoral

Hur kan Vanhanen säga då han ställs inför frågan om nyval borde ske av Finlands riksdag att: Det är tydligt att demokratin i Finland fungerar när det är möjligt att få fram alla dessa uppgifter om valfinansieringen.
Alltså, det är absurt att Finlands statsminister kan säga på detta vis. Han har ju själv varit med om att mörklägga så mycket som möjligt, stifta nya lagar om privata integriteten. Han vill inte betala tillbaka en cent förrän han och Centerpartiet absolut måste.

Man har sjabblat med försäljning av tavlor, man har sålt seminariebiljetter allt för att den vanlige finländaren inte ska förstå att pengar på detta smutsiga sätt kanaliseras till de stora partierna som borde kunna stå på egna ben.
De får stora partistöd av skattebetalarnas pengar utan att nån lyfter ett finger, det hör ju till. Ruttenheten blir så stor att folk tröttnar då den vanliga mänskan är maktlös i sammanhanget. Allt pågår ju ovanför våra huvuden. Medan skolor som ger trevnad och närhet i landsbygden slaktas. BB-avdelningen på sjukhuset i Ekenäs slaktas och förs till finska Lojo för en minimal inbesparings skull samt lärare permitteras i Hangö.

Barnen lider, samhället blöder. Man skriver att gamla och sjuka kostar för mycket och de vansköts för att spara pengar. Dessa höga herrar ministrar bollar med samhället som om dom vore Gud själv. Dom har inget personligt ansvar. Dom kan inte bestraffas. Anklagas dom säger dom att dom inte sagt på detta sätt.
En politiker börjar alltid en mening med att säga: Jag tror att det är så. Eller: Min personliga åsikt som ju inte hör till ämnet och sen bla bla. Vanhanens absoluta åsikt var ju som jag skrev om för länge sen att man inte ska prata om de fattiga för det stör de förmögna och rika.
Man ser i Helsingfors långa bröd- och soppköer och det är minsann inte Nova group och centerpartiet som står för dessa behjärtansvärda organisationer som hjälper folk som behöver akut hjälp.
Och vad tänker man när man läser att exutrikesminister Kanerva fått tiotusentals euro för att fira sin födelsedag ståndsmässigt. Fy fan. Man kan inte tänka på dagens politik på riksnivå utan att bli arg och besviken på mänskan vid makten. Makt är korruption alltid.

Finland har 700.000 personer under fattigdomsgränsen men Sossebasen säger att man är låglönare om man tjänar under 3.000 euro så då är ju mycket större del av befolkningen.fattig.
Konstigt är också att låglönejobbare får lönelyft i cent medan höglönare får i procent bonusar och fallskärmsavtal för att lida nöd om dom får sparken.
Ja nog är det synd om dom alltid .Dom har ju så stort ansvar
Kurre i Jurmo