DELA

Prioritera Mariegård

Med anledning av Barbro Sundbacks svar i Nya Åland den 24 juli på min kritik mot stadens socialvård vill jag framföra följande.

Om den första gruppen av bostadslösa, som Sundback nämner i sin insändare, där staden kan hjälpa till med att lösa bostadsfrågan har jag inget att anföra. Vård och rehabiliteringar vet jag inte så mycket om och uttalar mig inte om den saken.

Det är däremot den andra gruppen hon nämner, de som inte vill eller kan. Dom har nog, enligt min mening, en subjektiv och även en naturlig rätt till hjälp. Den naturliga rätten grundar sig helt enkelt på sunt förnuft. När ropen på hjälp har tystnat, då är nöden och hjälpbehovet som störst. Den här gruppen är inte så stor och ställer inte stora krav, så budgeten behöver nog inte vara så hög för att tillgodose deras behov.

Det gläder mig att höra att det tydligen med samarbete går att få igång Mariegård och där kunna ge behövande hjälp. Om jag nu förstår detta rätt så är det i första hand infrastrukturchefen altenativt infrastrukturnämnden som bär ansvaret för att detta projekt skall gå vidare. Då hoppas jag att ärendet har hög prioritet för vi har en ny vinter som står för dörren.

Pertti Artell