DELA

Prata om Bergsskyddet nu

Artikeln i Nyan den 18 januari om sparkraven för fritidsnämnden som gällde Warhammerklubbens lokaler var korrekt i allt utom om mötets beslutsfattande.
Det togs inget beslut igår, men det är på gång.
Vi från strategiklubben mötte, tillsammans med Ogawa, Bågskytteklubben och Ålands Datorförening representanter från stadens fritidsförvaltning igår.
Planerna för sparandet gäller nämligen nästa år, men de innebär att vi kan bli uppsagda i maj i år på grund av stadens sparkrav för 2012.

Så, till skillnad från ärendet med Hem och Skola-grupperna så har inget beslut tagits ännu.
Därför är det så viktigt att vi får en diskussion igång redan nu.
För så är det inom politiken, det är svårt att riva upp beslut, men man kan jobba för att de inte tas över huvudtaget med lite hopp om sunt förnuft.

Det handlar om internhyra i första hand. Fritidsnämnden hyr av tekniska nämnden som hyr av landskapet utrymmen i Bergsskyddet. Detta syns som utgifter i budgeten som faller under fritidsnämnden som drabbats av sparkrav.
Men utrymmena finns där, och måste underhållas med el och värme vilket som. Och varför låta dem stå tomma då.

Detta är inte bara en fråga för oss strategispelare. Karateklubben Ogawa har efter flera år fått ett växande medlemsantal, och det är väl egentligen de som drabbas hårdast eftersom liknande lokaler inte går att få inom stadens utrymmen. Lokaler där deras matta kan få ligga kvar utan att behöva släpas fram och tillbaka varje träning (ett krävande arbete som alla som gjort liknande vet).

Detta OM alla fyra föreningar måste flytta ut, detta är än så länge bara under diskussion, men det är klart att planerna finns där, och man är rätt så klar med att antingen skall föreningarna betala full hyra,vilket för en liten förening som vår med ett femtiotal medlemmar är en väldigt svår sak utan att höja medlemsavgiften in absurdum, eller så måste vi flytta.
Sedan 1998 har det spelats Warhammer varje fredag och oftast flera dagar i veckan. Vi anordnar varje maj en turnering med spelare från Sverige och Finland (små, men dock ringeffekter) och framför allt så erbjuder vi en hobby för unga grabbar och män som inte är sportare, meckare eller musiker.

Sådana aktiviteter finns det inte så många av och det skulle vara synd om allt arbete vi ledare (och igen, jag talar om alla fyra föreningar nu) skulle försvåras för en summa som motsvarar några månadslöner för toppen inom staden.
Så, om du tror på förebyggande arbete så är det nu dags för att ställa till med lite oväsen, ta reda på vem din representant i fritidsnämnden är och tala med dem.
Jag vet att staden har sparkrav men det måste finnas bättre sätt att spara på än på ungdomsverksamhet.
Det är trots allt mycket enklare billigare att fixa barn än att betala när det gott snett för dem som vuxna.
allt gott till er
Igge Holmberg (S)