DELA

Politik är som ett maratonlopp!

Politiskt arbete kan jämföras med ett maratonlopp, det krävs energi och uthållighet för att nå målet.
I politiskt arbete lika väl som i ett maratonlopp är sans och balans viktiga förutsättningar. En löpare som inte disponerar ett lopp på ett förnuftigt sätt orkar inte ända fram. I det politiska arbetet är ett balanserat förhållningssätt mer uthålligt än politiska hugskott och populistiska utspel.

Inom självstyrelsesystemet har ålänningarna byggt ett blomstrande samhälle. Envist och uthålligt har samarbetsinriktade politiker genom självstyrelsens historia arbetat för en stegvis utveckling. Liberalerna vill föra den traditionen vidare, vi förespråkar ett sansat och balanserat förhållningssätt också i våra kontakter med omvärlden.

För liberalerna handlar självstyrelsepolitik om att utveckla vårt åländska samhälle inom de ramar som anges av självstyrelsesystemet. Vi är också beredda att utvidga de ramarna om vi på så sätt kan förbättra möjligheterna för människorna på Åland.
Därför fortsätter vi arbeta för ett välmående samhälle där olika människor är lika mycket värda, där företagandet och individers kreativitet blomstrar och människor är trygga, ett samhälle som är i ständig utveckling, ett Åland som är föregångare som den gröna ön.
Hos liberala medlemmar och kandidater finns massor av uthållig energi som kommer väl till pass i vårt fortsatta samhällsarbete.
Viveka Eriksson
liberalerna ordförande