DELA

Öppna era ögon

Jag börjar bli trött på att i princip allt ska tystas ner och att folk över lag försöker se åt sidan för alla problem samhället faktiskt har. De flesta kanske tror att Åland är en trygghet, och visst är det väl så till viss del, men det finns sjukt mycket droger och det ökar bland dagens ungdomar, det vet jag eftersom jag är en ungdom.
Förstår inte varför man inte öppnar det mer i media när befolkningen tar skada, inte bara för de som använder det, utan också nära och kära. 12-åringar får tag på alkohol hur lätt som helst och det räcker inte med bara en liten notis. Det är mycket billigare att förebygga än att skicka befolkningen till olika anstalter etc.

Speciellt politikerna, men också media borde öppna ögonen och se vad som egentligen händer, varje dag. Det skulle leda till ett ännu tryggare samhälle! Visst förstår jag att problemen vi har inte kommer förvinna helt. Men straffen borde vara hårdare. Det är till strängare straff för bedrägeri än för våldtäkt? Båda är fel, men jag anser våldtäkt vara mycket värre när det tynger individen väldigt psykiskt. Utredningarna för ett brott tar flera månader innan det hamnar hos åklagaren, och sedan några månader till. Tycker verkligen detta borde skyndas drastiskt, speciellt när det handlar om grövre brott som misshandel, våldtäkt och så vidare.
Anonym