DELA

Om strejken

Det är beklämmande att i alla medier se och läsa hur landskapsregeringen försöker dunka in i folks medvetande att det är Tehy som är orsak till eventuell strejk och man tar till osjyssta medel genom att olagligt innehålla lön.
Landskapsregeringen är en bunt amatörer om det sen gäller sjömän eller sköterskor, när det gäller medling och hur man bemöter sina anställda. Man släpper ur sej grodor och beskyllningar som är omöjliga att förlåta. Som jag tidigare skrivit har de sjöanställda blivit utsatta för offentligt förtal i massor av år av sin såkallade arbetsgivare.Man kunde krypa till korset och be alla offentligt om ursäkt och lova att det aldrig någonsin ska hända igen.

Den nuvarande regeringen går dessutom till historien som den som monterade ner skärgårdstrafiken, först till ett minimum sen helt bort från åland och hela landet. Landskapsregeringen borde genom sitt agerande att förstöra allt be skärgårdsborna om förlåtelse offentligt. Försöktee under lång tid få veta varför man i Brändö och Kumlinge använde beläggning på vägarna av undermålig kvalitet. Man krystade fram lögner och till och med ljög för riksdagens justitieombudsman. Ansvarig minister bemödade sej inte ge ett uttömmande svar till berörda kommuninvånare.

Undertecknad tolkar detta som maktmissbruk i högsta grad samt att mänskor som jobbar i landskapsregeringen har ett högre värde som ger dem rätt att nonchalera folket. Folk här i skärgården hatar mobbning och vi kommer i valet att tydligt visa detta. Ni har ett antal månader på er att göra ert bästa eller avgå genast.
Kurre i Åva