DELA

Nya tag i skärgården

Jag läste med stor förtjusning onsdagen den 5 november i Nya Åland om ett nytt företag inom fisketurismen. Det är mycket bra att man satsar på detta område där efterfrågan är så stor.
Jag lyfter hatten för Boris Blomqvist som under dessa finansiellt osäkra tider vågar satsa på ett nytt företag. Dessutom tycker jag att det är viktigt, att dom som äger mark och vatten i den vackra åländska skärgården delar med sig och öppnar dörrarna för turister och annat folk.

Den nya fiskeanläggningen ligger i ett av de vackraste omgivningar nära Eckerö och bredvid den undersköna ön Finbo. Företagaren själv är en välkänd profil i både Eckerö och Hammarland, men lär vara bekant även för många andra ålänningar.
Som en naturvän kommer han säkert att värna om den känsliga naturen på ett föredömligt sätt. Enligt artikeln i Nyan gillar han att tala med folk vilket underlättar kommunikat ionen och som en f.d. polis har han säkert inga svårigheter att hålla ordning i sina domäner. Detta kan även undertecknad helhjärtat intyga.

Jag har haft glädjen att möta Boris Blomqvist vid ett flertal tillfällen både i skärgården och andra omgivningar. Jag önskar honom all framgång med det nya företaget. Vem vet, kanske tittar jag in på våren när jag har vägarna förbi i min lilla roddbåt.
Jag vill dessutom ge veckans ros till Nyan för den aktuella artikeln och det välvalda temat.
Marja Leena Magnusson,
f.d. eckeröbo