DELA

Nattpersonal bort på Miranda

Nu tänker Mariehamns stad dra in nattpersonalen på Miranda igen. Ett beslut som togs tidigare men ej genomfördes fullt ut. Eftersom det är människor med psykiska handikapp som har lägenheter där är dom beroende av att ha nattpersonal att vända sig till när dom inte kan sova och känner sig oroliga. När nattpersonalen tillfälligt togs bort fick det som följd att dom boende där inte ville sova hemma och i stället sov hos olika bekanta och ibland hamnade i mindre lämpligt sällskap.

Dom boende är beroende av att ha någon att prata med och lufta sina bekymmer med när ångesten sätter in på natten. Vart skall dom vända sig när dom inte kan sova? Det får som följd att dom får ta sömntabletter och andra slags lugnande medel för att klara av natten.

Vi tycker att det är ett väldigt kortsiktigt tänkande av er politiker som garanterat kommer att bli dyrare i längden för Mariehamns stad. Mariehamn har råd att satsa på dessa människor. Varför skall det alltid sparas på dom svaga i samhället?

Vi jobbar inom Ålands omsorgsförbund och ser vilka följder sådana här beslut får. Riv upp ett väldigt dåligt beslut och ta ert förnuft tillfånga. Men det spelar kanske ingen roll för er politiker som tagit det här beslutet hur dom svagaste och mest utsatta i samhället mår?
Kjell Salmén
Anki Lönnfors
Rosita Jansson
Turid Eriksson