DELA

Musik lika viktig som fotboll

Att kapa anslagen för Ungdomsorkestern när man skär ner Medis verksamhet är mycket dåligt. Om det betyder att Ungdomsorkestern tvingas lägga ner sin verksamhet är det katastrof! Det är många begåvade ungdomar som fått en god musikalisk grund genom den.
Vi som är äldre minns hur det var innan musikundervisningen var så etablerad som i dag – musikaliska ungdomar hade ingen framkomlig väg vidare över huvud taget. Vi visste inte ens att det existerade sådana begåvningar som sedan kommit fram och nått mycket långt, med exempelvis Musikinstitutet som grund.

Vi är många som inte intresserar oss alls för till exempel fotboll men kan inte tänka oss att leva utan musik. Det känns mycket orättvist att pengar öses över fotbollen, det är stora hallar, arenor, uppvärmda konstgräsplaner och dyrt köpta spelare från olika håll i världen, medan det finns få möjligheter till god musikundervisning som nu ska begränsas av ekonomiska skäl.
Det är viktigt att våra musikbegåvade ungdomar får möjlighet till så mångsidig och professionell undervisning som går att få inom Medis och Ålands musikinstitut. Vi har inte råd att spara på ungas musikintresse.
Farmor