DELA

Messa Nyan 5.11.

Nu hör nog Åland till ”Landet” (Finland), då det gäller prisutdelning från Tidningarnas förbund. Annars behandlas nog fastalandet mycket styvmoderligt av båda lokaltidningarna. Snacka om dubbelmoral! En som alltid hejar på moderlandet Finland. 0457.

Min husbonde är mera penningvän än djurvän. Annars skulle jag inte behöva stå i en bil på färjor och mil efter mil på land, få en rosett och sen hem samma väg – djurplågeri. Hälsar hästen. 0457.

Himla tjafs om de där skrotbilarna i Jomala. Ta chassinummer och åk sedan till motorfordonsbyrån så får ni veta vem som är senaste ägare. Tänk efter en aning. 040.

Bra skrivet Hamernejd. Jag håller med dig till 100 procent. Mw.

Skulle jag ha vällt buskurer när jag var ung, ja då hade jag fått stryk. 0457.

I följebrev till hemförsäkringens premiefaktura: ”kommer premien att stiga med 5 % från och med 1.2.2012”. Kommer att..! Och premien är nu 15,3 % högre än i fjol. Någon pengaplacering som gått snett igen? 040.

Finns tydligen överskott på el i Eckerö? Gatubelysningen på hela dan till och med kl 17. Tänkte ni spara pengar eller spendera pengar? Vem tjänar på detta? Inte vi som betalar i alla fall. 040.

Efter en stor förvärvare kommer en större fördärvare. Lätt fånget lätt förgånget?! 0457.

Du som hittade mina nycklar med röda bandet utanför matpunkten, hör av dig till nyan och få mitt nummer! Nycklarna finns inte hos polisen. 0457.

Bra skrivet Mischa, håller fullständigt med dig. 0457.

De digitala sändningarna via Godby centralantenn fungerar mycket dåligt. Tittar hela styrelsen på TV´n analogt eller varför görs inget? Ärendet tas upp på varje antennmöte och man säger då att problemet är känt men verkar inte som om man bryr sig om att vidta några åtgärder. Irriterande. 0457.

Ungdomslotsarna kanske behöver lotsas in i nya yrkesroller. 0457.

Varför blir man kopplad via en växel (telefonservice) när man ringer till ÅHS? Ser att infon både i entrén och på hälsocentralen sitter och väntar på samtal. Stod nämligen tre meter bort framför infon och hälsocentralen och testade två gånger. 040.

Läs alla mess i måndagens Nya Åland!