DELA

Messa Nyan 27.9

Tycker det är onödigt att sänka promillegränsen. Ha kvar 0,5 men höj straffen. Ett par dagar i buren avskräcker väl de flesta… 0457.

När var det som biljettförsäljningen till Jonas Gardell skulle börja? ….var det om måndag? 040.

Bra Markus Nordberg , nonchalera pallervantarna från ÅF. För övrigt väntar jag på att någon skall starta partiet ÅD, Åland Demokraterna. 040.

En mink som gillar sossarna blir smink? 050.

Cirka 330.000 svenska medborgare röstade på SD. Finns minst lika många som hejar i tysthet. 050.

Varför heter det husmanskost när maten intages på en båt? 050.

Hur gick Alaskaresan, Britt? Får vi några turister till Åland nu från stället där ingen som reser bor. Man bor i Alaska av två orsaker infödd eller för att man vill ”försvinna”. 0400.

Jag tycker det är svinaktigt av Mattssons att ta 10 euro i faktureringsavgift! 938.
Sverker Jansson, vd för F:ma Erik Mattsson svarar:
– Betalar man kontant eller med kort så finns det inte några avgifter. Dagens betalkort gör det möjligt att sköta betalningarna direkt, lätt, smidigt och enkelt. Däremot tar vi liksom de flesta andra företag en avgift om kunden vill ha kredit och vi skall skicka en faktura.
– Avgiften täcker den hanteringen, uppgörande och utskrift av faktura, kuvert, frankering, betalningskontroll och dylikt.

Jag gillar verkligen Fågelrutan! Jag har aldrig varit intresserad av fåglar men nu har jag lärt mig massor, tack vare lättlästa, trevliga texter och vackra bilder. Kul! 0400.

Du ‘loppsäcken’ var du nu än är. Hoppas blomman och brevet gjorde dej glad och att du förstår nu att jag helt efter alla år äntligen kunnat släppa greppet och går vidare med livet, vad det nu än ger! Livsgnistan är äntligen äkta och inte medicinerad! Ha ett jättefint och lyckligt liv, det har du ärligen förtjänat!:-D noop!

Rattfylla: körkort bort 2 år, grov dito 4 år! Privatbilist.

Av nyligen förekommen anledning, spara INTE på barn och ungdom ! Allvarliga signaler förekommer så ni som jobbar med barn , öppna ögonen! 0457.

Hör du 070. Visst läser du också Nya Åland… He he. 0457.

PROMILLE. Det är en självklarhet att promillegränsen ska sänkas. Alkohol och trafik både till land och sjöss hör inte ihop. Men det betyder ju att gränsen för grovt rattfylleri bör sänkas. 040.

En katt som gillar sossarna blir skatt? 0457.

Tycker alla som misslyckats i alternativvården ska berätta sin historia, varför det ej hjälpte och hur mycket det kostade. Finns flera på Åland som till slut måste söka till vård som grundar sig på bevis och vetenskap. 040.

Kantarellen STÄNGER snabbkassan kl 17 på en fredag. Är det inte då de skulle vara smartast att ha den öppen? Milslånga köer, jag gick ut utan att köpa nåt. Så de så. 0457.

Man kan ju bli grundlurad. Är det bättre än att bli djupt lurad? 050.

Det är konstigt så tyst det blivit i huset sedan guldfisken dog. Britt-Marie Pettersson.

Du som tog/lånade den vackra kaffebehållaren jämte lock som tillhör kaffekvarnen nu vill jag ha den tillbaka. Du vet vem. Åsgårda.

JP – miljökasseprojektet, gick inte det ut på att göra miljön en tjänst, och inte att träffa en massa personer? Eller var det en förtäckt kontaktannons? Klantigt skött är det i alla fall. 0457.

Man kan i sin borgararrogans blanda ihop Sahlin och Stalin! 050.

Ett varmt tack till historikern Henrik Arnstad som tar sig an upprättelsens svåra värv när historieförfalskare är i farten! Moralistiska slutsatser kanske funkar hemma vid köksbordet, i tolkandet av ett historiskt skeende blir de dock bara patetiska. 040.

Det var nån som tyckte lantbrödet smakade som franska. Inte så konstigt, lantbröd bakas ofta på vitt vetemjöl. Ålandsbagarns lantbröd är bakat på vitt mjöl och färgat med malt. Alla ni som tror ni äter fullkornsbröd, känn er blåsta! 0457.

För andra gången grattis sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. 040.

Torbjörn E ska det byggas ny golfbana för att förtjäna på knarksvamp? 0457.

Nu ska Mariehamn och Hammarland spara till sej problem för framtiden, har ni skygglappar? Visst kan vi avverka mer, men inte så länge mellanhänderna blir rika på vår skog! 0457.

Hej alla mc-körande tjejer/damer/tanter, måndag 27.9 kl 18.15 startar vi från åea:s parkering för liten tur någonstans, men vart? Ses, Ylva.

Svanslösa Sweetie är hemma igen 🙂 0457.

Vem är den otroligt söta och trevliga tjejen som jobbar på Draken? Hon jobbade idag/söndags? Aldrig sett henne där förut! 0400.