DELA

Mess tisdag

Lite stickig, men fin under ytan… Klarsynt.

Finns det någon schaman på Åland, och hur får man i så fall kontakt med dig? 0457.

Godby antennförening önskar oss trevlig sommar på lokal-tv så här i höstrusket. 2008?

Fotbollsplanen i Jomala blir mångdubbelt dyrare än beräknat. Men ingen reagerar. Sportfolket har tagit för vana att ge falska små budgetkalkyler, för de vet att om spaden är satt i marken så kommer mer pengar. Sjukt att så mycket pengar ska satsas när det finns inomhushall. 040.

Dina barn är de bästa som hänt dig. Att ljuga för sina barn är som att hoppa utan fallskärm. Det skiter sig! Piloten.

Är det bara jag som drabbats av vårdens och apotekens förmyndarskap? Fick inte ta ut medicin det var tidigt, jag borde ha kvar mediciner. När man en gång har råd att ta ut mycket på en gång. Plavix.

Pussss min härligastestaste älskling! Från din ängel.

Favorit i repris. Hej Landshövdingen! Bjud in Jo och Jk eller vad de nu benämns och ta en rundvandring till Skattebyrån, FPA, Sjöbevakningen, Tullen, Polisen och alla andra statliga myndigheter på Åland. Hur mycket finska program, e-post, register mm hittar ni? Kolla även alla inkommande fax! Är allt på svenska? Vad står det i grundlagen? Vem åtalar staten om brott begås mot språklagen? Skriftväxlingsspråket mellan statliga myndigheter i fasta Finland och på Åland är svenska! P.S Kolla även din egen fax och dator! Kommer allt på svenska? Vad har åstadkommits sen senaste mess? Har absolut inget emot dig som människa men ovanstående problem borde ”tas i” med kraft. Kan du få det åtgärdat till nästa mess om ca ett år? En som bitit ihop länge.

Jag till bara ge en stor kram till den snygga killen på Föglöfärjan, han har svart/brunt hår, mellanlång och ung och snygg. 😉 Kram från köande.

Hej Tibbe-vänner. För ca 2 veckor sen, träffade jag en Tibetansk spanielägare på Zoo Arken. Du köpte namnbricka åt din tibbe, en rosa. Du tyckte att det finns så många tibbar nu på Åland så vi borde träffas någon gång. Vi har 2 tibbar. Teddy 12 år Nadja 10 år de fick 4 valpar för 8 sen . Britt-Marie Pettersson 0457 530 0752.

Har aldrig sett så många bilar i farten som på den bilfria dagen! Tycker att det är bara jål med den bilfria dagen! Ta och stoppa alla flyg som far över Åland på en dag, de spyr nog ut mer gift! En bland alla andra bilförare 22sep.

I nöden prövas vännen säg det ja. Jag har en vän som hade många vänner när det fanns pengar. När pengarna var slut var även vännerna borta. Bara jag är kvar. My.

Det är singelkryssning på Cinderella 18.10. Alone.

040. Upp till bevis att hund ska vara kopplad. Personligt tyckande godkänns icke. Okopplad hund.

040.Vilken beteckning är rätt? ZL1eller ZL-1? mina källor säger ZL1. 0457.

Till ”jomalabor”, tycker det är ganska idiotiskt att skicka ett brev per post om en j…a sopsäck som tydligen är min fast jag inte visste den existerade. Anledningen till att jag är en fjolla och tar detta i messa nyan är för att dessa coola jomalabor vågar hota mej med en anmälan för en sopsäck jag inte visste existerade. Om man är så duktig kan man lämna avsändare eller kontaktuppgifter i stället för ett tomt papper undertecknat ”jomala bor”. Ps. Är ni så löjliga att ni har grävt igenom säcken och hittat något som påstås vara mitt. Kan ni lika gärna kasta den direkt i stället, eller ta kontakt personligen. Jessica.

Ålands radios väderprognos är som vanligt ”klockren”! Soligt väder utlovas trots mulet väder! 050.

Och var är Annika (YH) som skulle gå ut och ta en cider med mig?… NGN frågar…

Att få hjälp hos Arbetsförmedlingen eller Sos.förv? Glöm det! Gå dit och du är garanterat utan både jobb och utkomststöd! De sparkar och stjälper hellre än hjälper! Jag.

Livets bästa stunder är nyktra. 0457.

När man är frisk så ska man planera hur det blir när man blir sjuk! Tack för tipset! Väggen närmar sig!

Slopandet av Bio Savoy är en skandal i samma klass som rivningen av Socis! 0457.

Uuppss..Tango på finska spelas i Ålands radio…Vem tryckte på fel knapp?? Personligen tyckte jag om vad jag hörde! Är jag ålänning?

När Staten vill ha ersättning av oss då är det genast som gäller, när vi vill och behöver ha hjälp av dem så är det: glöm det som gäller! Även drabbad.

Ekoavgiften för V. Nyland 2008, = 26 € å 11 för gamla, student, fritidbost, ensamma! Jämför MISE, = 4 x mera för samma tjänster. H. Fred’an.

Skulle inte tro det är så många som gör rätt för sig och betalar skatt, man undrar om skattemyndigheten ens bryr sig? Dom gör inget ens när dom får in en anmälan med bevis! 0457.