DELA

Marstad i konkurs?

Marstads nye vd verkar inte bry sig speciellt om att det ”allmännyttiga” bolaget höjer hyrorna i sina många hundra lägenheter med nästan 8%! Vad är det egentligen som pågår inom det stora bostadsbolaget? Varför gör Marstad så här? Vi på Ålands Hyresgästförening har genom åren uppfattat Marstad som en garant för rättvist boende. Ett företag att klamra sig fast vid när det blåser storm för vanliga människor. Det är tveksamt om detta gäller idag.

Varför förklarar inte nye vdn bättre för vanliga hyrestagare varför man chockhöjer hyrorna? Vad gör Marstads styrelse? 2009 ville man höja med 5%, men fick ”bara” höja med 3%. Tar landskapet sitt ansvar denna gång också?

Vi inom
Hyresgästföreningen protesterar och lovar att ställa upp och kämpa för att Marstad skall ändra sitt beslut. Ännu är det väl inte för sent? Eller har Marstad sådana grava ekonomiska problem att man måste höja hyrorna för att få balans i räkenskaperna? Vi många, många Mariehamnare som bor på hyra kräver en vettig förklaring. Eller är Marstad bara ett företag som vilket som helst på Åland. Ett företag som skall visa vinst för ägarna och ge avkastning i form av dividender etc?
Ett kommersiellt företag bland många andra.

Lätta på förlåten och berätta ärligt vad som förorsakar denna chockhöjning – som kommer att drabba ensamstående föräldrar, invandrare, pensionärer och minde bemedlade oerhört hårt. Vad håller ni på med på Marstad? Vi kräver ett vettigt svar och ett omprövande av beslutet!
Ålands Hyresgästförening r.f.
Styrelsen