DELA

Mariehamnscentern är inte del i politisk allians

Mariehamnscentern är inte del i någon politisk allians i staden, som socialdemokraten Igge Holmberg hävdar. Mariehamnscentern har förtroende med 606 röster och vill ha utdelning utgående från det. Fördelningen som det förhandlas om, handlar om att pragmatiskt fördela platser i nämnder etcetera för nästa mandatperiod.

Utgångsläget är ”lagt kort ligger” och det förfarandet stöds av alla partier och förhandlare (under ledning av moderaten Tage Silander). Det går i korthet ut på att de partier som har oförändrade antal mandat, dvs alla utom Ålands Framtid och Ålands Demokrati, behåller sina platser.

Mariehamnscenterns väljarstöd har aldrig varit större än idag och det tackar vi för. Vi lovar att tålmodigt och ansvarsfullt fortsätta utveckla Mariehamn till en stad som folk trivs att bo i och en plats där företag kan växa.

Detta gör vi tillsammans med andra partier och politiker som vill arbeta i samma riktning. Vi vill också passa på att önska god fortsättning och ser fram emot konstruktiva och framåtriktade diskussioner.

Mariehamnscentern