DELA

Lurigt i tax free

Varning!
Pass upp vad ni köper på Eckerölinjen.
Åkte med Eckerö igår och tänkte köpa en låda Bacardi Razz vilket jag också gjorde. Föga anade jag att 24 st 250 ml burkar skulle kosta mer än tre ölkorgar med 33ml burkar i. För att kontrollera om det blev rätt tog jag med mig Taxfree prislistan hem , men läs och häpna , produkten fanns inte alls med i prislistan. Åtminstone lyckades jag inte hitta den än mindre priset. Alltså 480 kr för 24 burkar Bacardi Razz. Täcktes inte gå tillbaka med lådan fast jag fick chansen av kassören.

Om det i produktsortimentet så markant skiljer sig från övriga produkter så borde det vara en självklarhet att avisera priserna, så att man undviker detta. Jag tvivlar faktiskt på att jag blev rätt debiterad.
Besviken tax free-handlare
Maria Hellman-Aarnio, marknads- och försäljningschef på Eckerö Linjen svarar:
”Vi beklagar att gästerna inte uppfattat vår prisskyltning ombord. Det finns inget hinder från vår sida att göra återköp, om kunden så önskar. I vår tax free-prislista presenteras vårt ordinarie sortiment, men vi tar även in ett flertal produkter som endast säljs under en begränsad tid. Oberoende om produkten ingår i vårt ordinarie sortiment eller inte, så är samtliga produkter prismärkta i butiken. Priset som gästerna betalde i detta fall är enligt vår nuvarande prissättning.