DELA

Ledighet ger fel signaler

Vi anser till skillnad från bl.a Nina Fellman och Danne Sundman att det inte är rätt att den högsta chefen i landskapet, lantrådets högra hand beviljats ledigt varje fredag under 2010.

För det första så handlar detta inte om pappaledighet eller jämställdhet, utan Arne har valt att ta ut inarbetad semesterpeng i ledighet istället för pengar.
Vi anser att det ger fel signaler till resten av förvaltningen att högsta chefen klarar av att sköta sitt jobb fyra dagar i veckan under den kanske svåraste ekonomiska situationen i landskapets historia.
Finns inte ett behov av Arnes tjänster för mer än fyra av fem dagar under 2010 så förstår inte vi varför han skulle behövas fem av fem dagar under 2011.

Klart att Arne som alla andra skall ha möjlighet till pappaledighet, -"Arne, ta gärna ut din föräldraledighet och Lantrådet bevilja den gärna" men gör det under en längre sammanhållen period, så att en annan duktig ersättare kan sättas in under tiden. Det finns så många för Åland viktiga frågor som inte bara behöver 80 procents engagemang utan kräver 100.

Fredrik Karlström, (ObS)
Jörgen Strand, (FS)