DELA

Landskets sjötrafik

Nu har det igen bekräftats att samhällsägd sjötrafik ska vara i samhällets styre och största intresse redan av säkerhets skäl. Har predikat om hur skattepengar och arbetsplatser försvinner och nu kan kan man i tidningen Sjömannens ledare läsa flera tungt vägande argument för detta.

Infrastrukturministern får verkligen en skopa ovett för sina skärgårds frånvända aktiviteter under många års tid. Tycker verkligen att ingen i den såkallade åländska regeringen av idag ska medverka i någon valkampanj inför lagtingsvalet kommande höst då dessa högst tvivelaktiga personer inte under hela sin mandatperiod svarat på folkets frågor skrivelser och insändare.

Har sedan någon enskild styrd tjänsteman svarat har det varit lögner både till läsare och tillochmed riksdagens justitieombudsman.Vet inte varför landskaps styrelsen ändrades till regering.Var det för att kunna höja löner o få näsorna på okompetenta personer att peka ännu mer uppåt.Det är så att ju mer man tänker på detta sällskap blir man så lessen så det är bäst att bara koncetrera sej på helt andra saker.

Att socialminister Aaltonen vill tumma på strejkrätten för att i valet få poäng för något så osocialdemokratiskt som att kunna ge order om skyddsarbete.Helt otroligt att göra en strejk tandlös genom att ta bort en så viktig påtrycknings möjlighet. Arbetsgivaren till förhandlingsbordet genast och inte som i TEHY-strejken och sjöbefälsstrejken där regeringen förhalade och vägrade förhandla i sak.

Inkompetentare arbetsgivare får man söka i mörkaste Afrika efter. I nästa s.k regering vill man inte se en enda av nuvarande gäng. Inte i allafall jag och i skärgården borde hållas pejlingar som visar dom berörda av gängets gärningar åsikter hörda.

Tidningar där dessa pejlingar görs kommer att sälja lösnummer och öka prenumerationerna för den tidning som gör den. Med hopp om en bättre framtid för skärgårdsbor och det är vi ju egentligen alla.

Kurre i Åva