DELA

Kunskapsföraktet som politik

I sitt svar på min insändare om jämställdhet i lagting och samhälle svarar Stellan Egeland (Ob) som han brukar, med ett totalt bildnings- och kunskapsförakt inom jämställdhetsområdet, och den bestämda slutsatsen att ett strukturellt jämställdhetsarbete inte längre behövs.

Jag delar inte den åsikten, och har för avsikt att fortsätta arbeta för lika villkor och förväntningar för kvinnor och män och flickor och pojkar och allt däremellan. Den individcentrerade frihet Egeland förespråkar uppnås inte utan ett fortsatt fokus på normer, strukturer och den faktiska ekonomiska och sociala ojämställdhet som finns i vårt samhälle.

Behövs exempel kan man titta på löneskillnader mellan kvinnor och män, könsobalansen i den så kallade skattetoppen eller vem som sköter majoriteten av det obetalda hemarbetet.

Det vore uppfriskande om Egeland och Obunden samling kom med sina förslag på vad man de facto vill, inte bara vad man inte vill.

NINA FELLMAN (S)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp