DELA

KST:s nya grepp helt okänsligt

Nu skall alla med något ”fel” sopas bort och gömmas i skogen. Mariehamnare kastas ut från Trobergshemmet och körs till skogen.

Mariehamn skall vara rent och visa upp en ren yta.

Vad handlar det om? Jo Mariehamnarna kastas ut från Trobergshemmet och placeras i skogen långt ifrån familj och vänner. Naturligtvis spelar det ingen roll att man varit staden trogen hela livet. Jag och många med mig är ”mariehamnare” sedan barnsben. Först tar vi dem verkar stadens styrande resonera.

Formellt går det till så att staden säger upp avtalet om avlastningsplatser med KST som därmed kan få intäkter för tomma rum i KST:s hus i Jomala. Inte ens en tanke har tänks för klienterna och deras anhöriga. Hjärtlöst och korkat. Hur kan en flytt vara bra för klienter och anhöriga?

För mig är det livsviktigt att det är enkelt att besöka mig på avlastningsboendet. Nu kan min fru och mina barn dagligen slinka in och besöka mig. Tro det den som vill men det är helt livsavgörande för mig. Denna möjlighet försvinner när staden och KST tar sitt okänsliga beslut.

Varför görs det kan man fråga sig? Ekonomiska skäl sägs det. Hur mycket pengar sparas, kan man fråga sig. Exempel, nyordningen drabbar 3 klienter på Trobergshemmet avdelning Ledskär. Man kan fundera vad ”besparingen”blir? En piss i Nilen, på sin höjd. Flyttningen hjälper inte staden att få kontroll på ekonomin det kan man eventuellt få med andra åtgärder!

Men det är inte bara anhöriga som straffas. Utan det är alla som känner en klient eller som dessutom kan ha osmaken att bli sjuk.

Bekanta områden och människor som man kanske umgåtts med ett helt liv har ingen betydelse för de styrande. Allt detta blir omöjligt med nyordningen. Tänk efter om någon av er beslutsfattare blir sjuk eller en nära anhörig blir sjuk, då får ni se!

Skäms!

Detta är första steget. Sedan blir det nästa grupp.

De enda som eventuellt kan förtjäna på nyordningen, som redan i sommar skall genomföras, är taxi och färdtjänst. Ha mod att stoppa dumheten nu.

JAN ERIK SUNDBERG