DELA

Kohandlare med visioner!

Det har förekommit en liten ordväxling mellan undertecknad och en viss ”en som var där” på Messa Nyan. I princip tycker jag att det är under min värdighet att diskutera med någon som inte törs stå för sina åsikter utan gömmer sig bakom en signatur, men eftersom jag tycker att saken är viktig så gör jag det. Inte för din skull ”en som var där” utan för alla andra som läser messen och undrar vad det egentligen handlar om.

Messdebatten började med att ”en som var där” påstod att Island in the Sun var för stort för Jurmo och att Jurmoborna inte gillade läget. Sedan påstod han/hon att arrangörerna tjänade storkovan och hade för höga priser samt inte kunde leverera(fast begränsad tillgång brukar ju leda till högre priser..!)samt att jag inte begrep något. Sedan utnämnde ”en som var där” mig till tant och det kan så vara men jag ser mig nog hellre som en kärring.

Arrangörerna av Island in the Sun är en ideell förening som inte avlönar någon och inte heller genererar några vinster som kan stoppas i någons ficka!
Djurmo Turism AB som driver affär, café/restaurang, vandrarhem, gästhamn mm är ett aktiebolag som startats för att försöka rädda Jurmo by från avfolkning. Alltså torde det ligga i alla Jurmobors intresse att den verksamhet som bedrivs skapar vinst som kan användas för att verka i detta syfte. Alla vet att sådan verksamhet inte kan bedrivas utan omfattande investeringar.

De som arbetar med servicen ska också ha lön. Men en stor del av arbetet sköts ännu så länge ideellt. Därför är det väldigt obehagligt att läsa insinuanta mess där oegentligheter antyds som man inte har någon verklig möjlighet att gå i genmäle mot.
Om ”en som var där” verkligen är intresserad av att utveckla Jurmo by eller Island in the Sun så borde han/hon vända sig direkt till dom det berör. Inte sprida sin skit anonymt!
Kärringen Rigmor ’
som visst är Jurmobo på sitt vis.