DELA

Kastar vi pengar i sjön?

Ända sedan FN:s klimatrapport har jag funderat mycket över vad konsekvenserna blir här på våra breddgrader i framtiden. Som trebarnsmor anser jag att det är viktigt att tänka för flera generationer framåt och hjälpa dem som ska ta över efter oss.
Därför vill jag gärna veta: Har ni som är ansvariga för att KK-huset byggs tagit del av FN:s klimatrapport? Om så är fallet, vilken är er grund till att ni fortsätter att bygga? Baseras ert beslut på någon annan rapport som ni anser vara mer tillförlitlig än den som utarbetats av 2500 klimatforskare världen över?

Tack Bruno Fransholm för din insändare i Nyan den 19/4.
Jag håller med dig till 100 % när du skriver:
”Det skulle vara ett bra beslut att ansvariga politiker rakryggat skulle resa sig upp och ödmjukt säga att vi har gjort ett felbeslut%u2026.”
Alla vet vi att det krävs mycket mod att erkänna att man gjort fel och naturligtvis än mer när man är politiker som sitter och bestämmer över vad som ska göras med miljontals euro som vi skattebetalare ska stå för. Skulle ni göra en kovändning idag så tror jag faktiskt att de flesta skulle ha förståelse för det eftersom klimatrapporten kom bara för några månader sedan.
Varför inte ta en time-out för att ta reda på fakta.

Värsta scenariot är att havsytan stiger med 7 meter till omkring år 2025 – vi har 18 år kvar dit. Vi får verkligen hoppas att det aldrig sker. Men det kommer att stiga, det är alla forskare överens om, frågan är bara hur mycket? Låt oss vara optimistiska och säga att det bara blir 2 meter så ställer ju redan det till med ganska mycket besvär för oss, både med vägar och hus som kommer att hamna under vatten.

Jag vill gärna se er motivering till varför ni fortsätter. När det handlar om så mycket pengar som det nu gör så tycker jag att ni är skyldiga alla skattebetalare en bra förklaring.
Jag för min del har ingen lust att kasta pengar i sjön!
Tack på förhand för svaren!
Nyfiken miljövän