DELA

Kamphund eller nannyhund

Nu måste jag bara få säga mitt i den här diskussionen angående dessa farliga hundraser.

Jag är själv ägare till en staffordshire bullterrier.
Han är en kär familjemedlem hos oss, lugn, snäll och älskar närhet, mysa och bli omklappad! I vår familj finns det två barn 3 och 4år som vår hund fullkomligt älskar.
Förutom barnen finns det en chihuahua, tre katter och marsvin, och ingen av dem har blivit uppätna!

Jag förstår verkligen inte varför man ens ska ha en kategori kamphund, okej vissa raser kanske olagligt används i kamp men vi som äger dessa hundraser under den kategorin har dom nog snarare som familjehund eller brukshund!
Hur ens staffen kan hamna under en sådan kategori är för mig helt oacceptabelt! Kopierar in en liten text från svenska staffordshire bullterrier-klubben:

”Staffords har sina rötter i Black Country som ursprungligen är ett specifikt kolgruveområde , men numera ett samlingsnamn för de väldiga gruv- och industriområdena i och runt Birmingham, Staffordshire och Midlands.
Dessa områden var oerhört tättbefolkade och barnrika och i sådana miljöer var det förstås ett krav att hundarna var absolut pålitliga och då inte minst mot barn.
Inte för inte kallas de “The Nanny Dog” hemma i England.

Varje ansats till aggressivitet mot människor ledde till att hundarna togs bort helt enkelt.
Tycker det är sorgligt att hundar hamnar hos fel ägare så att det ibland leder till attacker men detta gäller ju alla hundar, vilken hund som helst kan ju attackera en annan hund eller människa med fel ledarskap!
Jag är själv mycket i farten med min staffe promenerar på stan, går lydnadskurser, kantarellsök m.m men tycker det är tråkigt att man skall bemötas med så negativa reaktioner.. Ibland får man nästan arga blickar efter sig när man rör sig på stan bland folk!

Jag tänker i alla fall inte börja hålla min hund instängd för att folk dömer ut oss, utan tänker fortsätta ta mina promenader på stan, träna och tävla lydnad och vara aktiv med min hund!Det är vad vi båda trivs med!
Jag hoppas att folk tänker efter innan de häver ur sig vad som helst i messaspalterna om hur de är hemska rovdjur och ska avlivas och så vidare.
Min hund var livrädd för en padda på kvällspromenaden medan mina katter släpar in fåglar och möss!
Dessutom tycker jag det rent ut sagt är fegt att inte ens kunna skriva ut sitt namn om man nu har så starka åsikter!

Nåja jag kan inte bestämma över alla andras åsikter men hoppas det gått upp ett ljus för någon i alla fall!
Ha en trevlig höst!!!
Hälsningar från
Marie-Louise Mattsson och Nasse