DELA

Jomalamoderaterna önskar gott nytt år 2022

I förra veckan antog Jomalas fullmäktige en viktig budget för år 2022. I budgeten finns nu flera saker saker som vi anser är viktiga: 3 miljoner euro till dagis på Möckelö, medel till Åland Gymnastics och fortsättningsvis ett lågt skatteöre. På moderat initiativ fördes också annat in i budgeten: Sommaraktiviteter för kommunens barn och installation av solceller på dagis. Viktigast av allt är att kommunen fortsätter en ansvarsfull ekonomisk politik, mot ett positivt årsbidrag.

För oss Jomalamoderater är det viktigt att verkligen leverera kommuninvånarna det vi gick till val på för 2 år sedan. I slutet av 2021 har Jomala inlett en översyn av byggordningen, ett av kommunens viktigaste instrument för att Jomala ska vara en bra plats att bygga och bo på. Vår fullmäktigegrupp har ordnat en intern skolning om byggordning och kommer nu att lägga fram förslag till en lite friare byggordning.

Under 2022 kommer samarbete med tillväxtkommunerna att vara en allt viktigare fråga. Vi tror att vi på sikt kan förbättra livskvaliten för alla ålänningar genom att ha en stark centralort som generar tillväxt såväl befolkningsmässigt som ekonomiskt. Vi kommer överlag att driva på för att fortsätta utveckla Jomala, till att vara bästa möjliga plats att bo på: En kommun där folk vill bo, etablera företag och där framtidstron kan spira.

GOTT NYTT ÅR 2022 ÖNSKAR

MODERAT SAMLING FÖR JOMALA