DELA

Jag vill testa Stephan

Oj! Stephan Toivonen igen. Han blir roligare och roligare varje gång. I hans senaste insändare börjar han med ett par helt fel påstående som jag inte hinner diskutera på grund av 2500 tecken gränsen som Nya Åland har valt för min insändare.

Sedan sätter han på sin favorit spel ”Låt oss räkna våldtäkter”. Han använder inte statistiken som redan finns på Åland. Är den för lågt för hans fantasier? Eller kanske han vill skoja med oss.

Han kalkylerar antalet våldtäktsförsök gjorda av kommande flyktingar från Syrien enligt siffror han har hittat i någon hemsida om irakier i Finland. Sådana hemsidor drivs vanligtvis av folk som är lika sjuka som en IS-krigare eller Al-Qaida anhängare. De är full med tusental ”ärliga” och ”väl dokumenterade” orsakar för att hata den andra sidan. Det passar perfekt för Stephans ändamål.

Iranier , Araber och Turkar delar 1500 år av närkontakt. De delar på samma kultur och samma bakgrund. Skillnaden mellan en typisk iranier och en syrisk är absolut mindre än skillnaden mellan en syrisk arab och en mauretansk arab. Vill Stephan ha riktiga siffror får han använda existerande statistiken på Åland. Det redan finns hundratal folk från Iran, Turkiet, Syrien och Irak på Åland. Tro mig! Vi har samma kultur. Hur många ålänningar har vi tagit med våld? Hans sätt att skoja börjar kännas förolämpande.

Jag vill faktiskt utreda om han på allvar menar vad han säger.

Nu kommer den roliga delen. Ålands mångkulturella förening har årsmöte tisdagen den 7:e april i Bibban. Jag bjuder min del av smörgåstårta till Stephan.

Kommer han till mötet på ett normalt sätt betyder det att han inte alls är rädd av oss våldtäkt törstiga folk och han bara skojar fast på ett mycket oartigt sätt. Kommer han till mötet med ett fast grepp på sina byxor eller med en kyskhetsbälte på, skulle det betyda att han är seriöst och menar vad han säger.

Man kan inte säga nej till smörgåstårta i varje fall, eller hur?

Kaveh Bahar