DELA

Inte liberalernas fel

Kommentarer till Carl-Johan Wikströms insändare
När det gäller Carl-Johan Wikströms utträde från liberalerna är det naturligtvis hans eget fria val. Det är dock beklagligt att liberalerna som parti skall klä skott för hans besvikelse över indragningen av hans tjänst som konferensvaktmästare inom landskapsregeringen.

Enligt uppgift som jag har fått av C-JW så skulle han ta kontakt med sitts facks jurist och arbetarskyddet, i anledning av att tjänsten som konferensvaktmästare drogs in.
Varför har då inget hänt?
Min slutsats är då den, att fackets jurist måste ha konstaterat att inga formella fel har begåtts. Det är dock så att arbetsgivaren är den som har rätt att indra och inrätta tjänster.

Varför C-JW blev ledsen och arg kan jag inte riktigt förstå, det borde dock inte ha varit någon överraskning för honom att tjänsten skulle dras in eftersom man länge har diskuterat att, när Alandica står klart skall konferensvaktmästaruppgifterna skötas därifrån.
C-JW skulle inte avskedas utan omplaceras i andra arbetsuppgifter
Arbetsgivaren har fullgjort sina skyldigheter det vill säga att söka en omplacering för C-JW vilket dock ännu inte har behövt verkställas eftersom han har varit sjukskriven under hela tiden.

Jag förstår att C-JW kan känna sig frustrerad för det är naturligtvis är jobbigt att byta arbetsuppgifter efter så många år på samma tjänst.
Landskapsregeringens avsikt har varit att på bästa möjliga sätt ordna arbetsuppgifterna för C-JW.
Ulla-Britt Dahl
liberal