DELA

Ingen valfrihet utan kunskap

Vilken valfrihet har barn och tonårsflickor Hansson? Och vi andra?

Jag håller helt med dig Klaus! Valfrihet finns inte om man inte ges tillräcklig information!
Vid det här laget nöjer sig inte upplysta föräldrar och andra medborgare med att höra försäkran av ledande läkare eller barnarådgivningspersonal om att vaccinationen de ska ge är så trygg och så bra att ha! Varför ger inte läkare referenser till de studier de åberopar så att man själv kan granska dem? Tål de granskning? Hänvisning till s.k. expertinstansers websidor räcker inte Axel! Det är ditt jobb att tro på och sprida THL:s (Institutet för hälsa och välfärd) information, men för mig räcker inte den informationen som beslutsunderlag. Den tid då vi trodde att myndigheter var klokare än vanligt folk, opartiska och fria från otillbörliga bindningar är sedan länge förbi.

Och Gardasil som nu ges åt alla unga tonårsflickor?! Vad har de att säga till om? Och vad vet vi om nytta och risker? Om vaccinet verkligen har effekt mot livmodercancer kan man ju inte veta något om förrän tidigast om 20-30 år, eller hur?? Och inte skyddar det ju mot allt annat ont som oövertänkta samlag kan medföra – vilket flickorna kanske tror. Och biverkningarna talas det tyst om. Visst är allvarliga biverkningar, åtminstone på kort sikt, få i förhållande till antalet givna doser, men att bara så och så många på säg 10.000 dör eller får svåra biverkningar är ingen tröst för den som drabbas. Det talas också om att vaccination ökar risken för cellförändringar om flickan redan har en infektion – kontrolleras det före vaccineringen?

Jag är också förvånad – och bekymrad – över att vår landskapsläkare inte har bättre koll än att han hänvisar till Wakefield som en skum person som skadat vaccinationernas anseende när det kommit fram mer och mer belägg för att inflammatoriska tarmsjukdomar kan medföra neurologiska störningar i hjärnan inklusive autism (se t.ex. http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0058058). Det enda Wakefield framförde var att det fanns indikationer på att MPR-vaccinet Pluserix kunde vara orsaken och att han därför föreslår att man använder enskilda vacciner istället för Pluserix där det ingår tre olika vacciner och därför tydligen större biverkningsrisk.

Mässlingsvaccin i enskilda doser fanns då ännu tillgängligt men drogs sex månader senare in, inte p.g.a. biverkningar utan för att de brittiska myndigheterna ville skydda MPR-programmet! Däremot var biverkningar orsaken till att de till slut, efter 4 år, drog in Pluserix, ett vaccin som i samma veva som det infördes i Storbritanien drogs tillbaka i Canada då det visat sig orsaka alltför många fall av hjärnhinneinflammation. Om vaccin skyddar mot mässling är det alltså de brittiska myndigheterna snarare än Wakefield som är ansvariga för mässlingsutbrottet. Wakefields bemötande av anklagelserna om att han skulle vara ansvarig för mässlingsutbrottet finns på Youtube http://www.youtube.com/watch?v=d7kbWfsygG4.

Den verkliga orsaken till att Wakefield fråntogs sin läkarlegitimation kan vi bara spekulera i. Intressant i sammanhanget är dock att chefen för forskningsgruppen John Walker-Smith som också fråntogs sin legitimation, nyligen vann i domstol. http://www.telegraph.co.uk/health/children_shealth/9128147/MMR-doctor-wins-battle-against-being-struck-off.html
Sambandet mellan vaccin och autism har fastslagits i domstolar i USA och Italien och förorsakat stora kostnader för läkemedelsindustrin men det hör vi sällan talas om.
http://www.cbsnews.com/stories/2008/03/06/eveningnews/main3915703.shtml http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054/MMR-A-mothers-victory-The-vast-majority-doctors-say-link-triple-jab-autism-Italian-court-case-reignite-controversial-debate.html

Alla läkare är inte vaccinfrälsta men få vågar gå ut offentligt om det eftersom det skulle hota deras karriär. Fallet med Wakefield avskräcker säkert många som har en uppfattning som skiljer sig från den de ”bör” ha inom den allmänna sjukvården. Och han är inte den enda som råkat illa ut för att ha vågat säga emot den officiella versionen gällande behandlingar och läkemedel vilket bl.a. Annika Dahlqvist kan intyga. Men både hon och Wakefield är på god väg att få upprättelse och vaccinationsindustrins bannlysning av Wakefield kommer högst troligt att slå hårt mot dem själva.

Jag, och många med mig är förvissade om att inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vaccinationsindustrin att få bita i det sura äpplet och börja ta ansvar för sina misstag och även tvingas ge ut hela informationen om verkningar, biverkningar, innehåll och tillverkningsmetoder av sina vacciner. Måtte detta ske så fort som möjligt för som det är nu är vi helt prisgivna åt deras egen information, som av”naturliga ekonomiska” skäl är vinklad och därför undertrycker allt som kan ge en negativ syn på vacciner och därmed en negativ börsutveckling och sämre lönsamhet för aktieägarna.
Det är väl ingen som längre tror på att läkemedelsindustrin är altruistisk och främst kämpar för att lindra de sjukdomar som vi människor plågas av?! Allt tycks numera styras av marknadskrafterna och idealismen och humaniteten får stryka på foten.

Jag väntar fortfarande på att få information om vilka bevis våra vaccinationsförespråkare stöder sig på för varje enskilt vaccin, så att jag själv och alla andra intresserade kan granska hur tillverkning, forskning och resultat har kommit till! Sedan kan jag överlägga om jag vill ha vaccinet eller inte, eller om jag känner mig trygg med att mina barn får det. Under nuvarande omständigheter känner jag mig allt annat än trygg och är hjärtängslig för att mina barnbarn skall ha oturen att höra till den ”försumbara” procenten som drabbas av svåra biverkningar som förstör deras liv eller – i värsta fall- tar det! Jag vill ha klara fakta och bevis, inte någon auktoritet som försäkrar att risken är så liten att den är försumbar. Säg det åt de som drabbats så får ni höra vad de anser om de försäkringar de fått.
Mvh
Iris G-H