DELA

Ingen föreläsare har stoppats

Med hänvisning till er artikel i fredagens upplaga av Nya Åland, så vill vi från arbetsgruppen för Hälsans dag förtydliga vissa punkter
Ingen utav de föreläsare som varit på förslag har stoppats utan vi har med hänsyn till olika variabler valt de föreläsare som presenteras på mässan, Clas Malmström som talar om skillnaden att vara frisk eller osjuk, Lena Kristina Tuulse som berättar om relationer och Janne Soininen som kommer att tala om smärta.
Den främsta orsaken till att Sten Sture Skaldeman valdes bort var att vi ansåg att det har varit flera föreläsningar i ämnet och fler var på kommande.
Vi är väl medvetna om tongångarna kring miljöbelastningen av köttindustrin men då vi inte anser oss ha tillräckliga kunskaper i den frågan så var det inte det avgörande, för vi vet också att många fått mer livskvalité av dieten.

Naturligtvis är det en besvikelse för dem som velat lyssna på Skaldeman.
Det finns personer i vår arbetsgruppen som är besvikna för att vi inte hade möjlighet att ta in Sanna Ehdin och Kay Pollack.
Vi vet att vår huvudsponsor Ålands hälsoalternativ rf stödjer oss i vår strävan att skapa denna mässa och i onsdags utökade de sitt deltagande med ytterligare ett utställningsbord.
Vi fortsätter nu vårt arbete med mässan, i samarbete med Savetheplanet.ax och ser framemot en spännande lördag med nya och inspirerande intryck.
Med Vänlig Hälsning:
Arbetsgruppen för Hälsans Dag