DELA

IFK behöver samhörighetsövningar

Undertecknad som sedan början av 70-talet haft släktingar på Åland gör varje sommar ett längre besök. Så även i år tillsammans med barnbarnet, 9 år. Vi är bägge intresserade av det mesta och också av fotboll. Pojken som duktig spelare och morfar som ivrig bänkidrottare.

Jag känner starkt för det finlandssvenska och följer regelbundet med de tvåspråkiga föreningarnas förehavanden. IFK Mariehamn är således på agendan och jag tror att föreningen har alla möjligheter att profilera även landskapet som ett framåtsträvande, fräscht område med stark framtidstro. Vi besökte följdaktligen även IFK:s match mot Lahti.
Med oss hade vi min svåger och hans barnbarn. Kvällen var vacker, inramningen fin, hejarklacken suverän matchen igenom, men publiken var ledsamt fåtalig. Laget, ja, var fullt av spelare med potential men även lycksökare.

Jag tror att lagledningen skulle må bra av psykologiövningar och samhörighetsövningar. Dessutom ser det ut som tränaren inte riktigt har det taktiska ögat. En tvåmålsledning i paus där spelet i slutet av halvleken redan rasade ihop borde ha varit en STOR väckarklocka.
Inget stämde i andra halvlek. Målvakten bidrog i hög grad till att alla i laget blev osäkert, inklusive publiken på läktaren. Vi åskådare som fick den mesta behållningen av den fina hejarklacken hoppas att lagledningen snabbt åtgärdar situationen, helst med nordiska krafter, och ser till att publiken igen kommer till plan och hejar på sitt lag som når framgång.
Med hopp om god fortsättning.

Georg Löfman
Sibbo