DELA

Hyresgästföreningen blir lättare att nå

Jag vill för det första be om ursäkt av alla som inte kunnat få tag på Hyresgästföreningen senaste halvåret. En stor orsak till det är dock att vår duktiga sekreterare Marja-Liisa Eklund slutade.
Mycket har gjorts fel och kunde ha gjorts bättre, jag trodde när jag tog över Hyresgästföreningen att jag kunde få upp förtroendet som då var dalande. Vi syntes och folk började hitta tillbaka till oss och därför är det än mer beklagligt att vi inte kunde fortsätta vår färd uppåt. På ett sätt kanske det här är bra för att nu kanske folk märker att det är viktigt att föreningen finns och att det är ytterst viktigt att det finns någon att vända sig till.

Nu tar vi nya tag och jag tror att det kommer att bli så att vi har en jourmobiltelefon, hemsida och email. Vi försöker att nu inom de närmsta veckorna få allting i skick igen och hoppas att de som är intresserade av att vara styrelsemedlemmar hör av sig till oss.
Det skulle också vara glädjande att någon av de som är hyresvärdar också skulle sitta med i styrelsen. Det skulle få upp förtroendet för föreningen mycket.

Det man även borde se på är hyreslagstiftningen på Åland, för så länge den ser ut som den gör så är begränsningarna ganska stora gällande hyresgästernas rättigheter. Det här är ju ganska paradoxalt när exempelvis Mariehamns stad vill ha arbetsinflyttning för att täcka upp den stora delen blivande pensionärer som är kommunanställda.
När hyresgästerna har dåliga rättigheter råder det ju en större tveksamhet till att våga flytta till Åland. Hembygdsrätten begränsar vad man får köpa och vi skall komma ihåg att alla inte har råd att köpa bostad direkt när man flyttar hit. För deras trygghet måste hyresgästernas rättigheter öka!

Nu hoppas jag att den här frågan är avslutad i media och om ni vill nå mig så ring 0457-3261500 efter 16.30 på vardagar eller så på email: henrik.lothman @mariehamn.ax

Henrik Löthman