DELA

Hur mycket pengar går till Katthjälpen?

Detta berör Katthjälpen. Vad jag förstod av artikeln ang kastreringshelgen så hade ni enbart 6 500 euro att röra er med.

Och det är då bidraget från paf.

Vad jag har förstått så har ni ju också fått grundbidrag från Mariehamns stad samt ekonomiskt bidrag från Ömsen. Vilket innebär att det inte är sanningsenligt med enbart 6 500 euro. Anser att ni gör ett hedersvärt arbete med alla dessa katter, så detta är ingen kritik för det ni utför utan det är enbart summan som jag och några till har reagerat på.

DJURÄGARE

KATTHJÄLPEN SVARAR:

Hej Djurägare!

Det stämmer, precis som du skriver, att vi har blivit beviljade pengar från både Ömsen och grundbidrag från Mariehamns stad.

Från Ömsen kommer vi att få 1 000 euro och från Mariehamns stad 1 200 euro. Dock har vi inte fått pengarna utbetalade ännu. Utöver det får vi varje vecka en bananlåda med blötfoder från S- market. Just i skrivande stund har vi 35 katter, det antalet kan ha ökat i morgon.

I fjol var våra utgifter 21 327 euro. 2016 var totala kostnaden 11 865 så utgifterna har nästan dubblerats med ökningen av antal katter. Vår största post är veterinärskostnader som 2017 var 12 625 euro.

Vi får även bidrag från privatpersoner som betalar in till katthjälpens konto, sätter en slant i någon av våra bössor, skänker mat eller annat som katterna behöver. Det finns mycket siffror att kika på för den som är intresserad. Den 22 mars kl 19.00 har vi årsmöte på Dinos då är alla som är intresserade välkomna att delta.

Då går vi även igenom ekonomin. Kom gärna och prata med oss då.

Vi tackar för att du visar intresse.

MITA JOHANSSON

KATTHJÄLPEN R.F